Tentativa – lucrari de licenta la comanda

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Tentativa”.

În evoluţia activităţii infracţionale, tentativa se plasează între faza actelor de pregătire şi faza consumării, reprezentând o încercare de a săvârşi infracţiunea.

Potrivit art. 32 alin. 1 Cod penal, tentativa constă în punerea în executare a intenţiei de a săvârşi infracţiunea, executare care a fost însă întreruptă sau nu şi-a produs efectul.

Definiţii asemănătoare se întâlnesc şi în alte legislaţii penale. Astfel, art. 16 alin. 1 din Codul penal spaniol, prevede că există tentativă atunci când individul începe executarea delictului direct prin fapte exterioare, executând toate sau o parte din acte care în mod obiectiv ar trebui să producă un rezultat şi totuşi acest lucru nu se produce datorită unor cauze independente de voinţa autorului. În sensul art. 22 din Codul penal german, comite o tentativă persoana care începe să săvârşească o infracţiune în mod nemijlocit, potrivit hotărârilor sale infracţionale.

Există tentativă, potrivit art. 121-5 din Codul penal francez, când se constată un început de executare, care a fost întreruptă sau nu şi-a produs efectul datorită unor circumstanţe independente de voinţa autorului. În fine, se consideră tentativă de infracţiune în sensul art. 27 din Codul penal al Republicii Moldova, acţiunea sau inacţiunea intenţionată, îndreptată nemijlocit spre săvârşirea unei infracţiuni, dacă din cauze independente de voinţa făptuitorului, aceasta nu şi-a produs efectul. Aşadar, se poate reţine că tentativa este forma atipică de infracţiune care se situează în faza de executare a infracţiunii, între începutul executării acţiunii ce constituie elementul material al laturii obiective şi producerea rezultatului.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal general.

Pentru detalii legat de lucrari de licenta dar nu numai si pentru oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.