Suspendarea contractului individual de munca

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Suspendarea contractului individual de munca”.

În sistemul dreptului muncii, suspendarea contractului individual de muncă – ca instituţie juridică – este reglementată de art. 49-54 din Codul muncii.

Suspendarea contractului individual de munca
Suspendarea contractului individual de munca

Actualul Cod reglementează pentru prima dată de sine stătător suspendarea contractului individual de muncă. Anterior, actele normative reglementau dispersat anumite cazuri de suspendare a contractului individual de muncă, dar nu şi instituţia juridică luată ca atare. Este vorba despre suspendarea efectelor sale principale constând în prestarea muncii şi plata salariului.
Suspendarea nu poate interveni decât în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege. „Măsura suspendării dispusă fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de actul normativ este nelegală. De exemplu, încălcarea regulamentului interior nu poate constitui motiv pentru suspendarea din funcţie” – fără a se aplica criteriul legal prevăzut de Codul muncii – gradul de vinovăţie a salariatului . Tot astfel „Inserarea în contractul colectiv de muncă a unei cauze de suspendare”… apare ca fiind „peste textele legale invocate, adăugând la lege, ceea ce nu este posibil” .

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din dreptul muncii.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.