Recidiva – lucrari de licenta la comanda

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Recidiva”.

Recidiva este definită ca fiind situaţia în care după o condamnare definitivă executată sau nu, cel condamnat săvârşeşte o nouă infracţiune. Această definiţie nu evidenţiază unele caracteristici proprii ale recidivei, ci o delimitează de concursul de infracţiuni. Deosebirea dintre concursul de infracţiuni şi recidivă nu se reduce doar la aspectul formal, existenţa unei condamnări definitive pentru infracţiunea comisă anterior, ci reflectă o periculozitate mai mare a celui care săvârşeşte infracţiunile în stare de recidivă, care perseverează pe calea infracţională.

Recidiva - lucrari de licenta la comanda
Recidiva – lucrari de licenta la comanda

În literatura juridică s-a exprimat opinia că reluarea activităţii infracţionale după ce a fost condamnat definitiv pentru o altă infracţiune săvârşită anterior reprezintă un indice de incorigibilitate, de nărăvire a infractorului.

Noul Cod penal reglementează recidiva, prin art. 41, diferit faţă de Codul penal 1969, renunţând la mica recidivă, subliniind caracterul temporar al instituţiei şi majorând primul termen la pedeapsa închisorii mai mare de un an.

Potrivit autorilor francezi, un delincvent este în stare de recidivă atunci când după ce a fost condamnat definitiv pentru o primă infracţiune, săvârşeşte una sau mai multe infracţiuni în condiţiile prevăzute de lege (art. 132-8-132-11 Cod penal).

Legea penală germană nu are o reglementare specială pentru recidivă, această împrejurare fiind considerată, alături de altele, ca o circumstanţă agravantă judecătorească, situaţie întâlnită şi în Codul penal spaniol.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal general.

Pentru detalii legat de lucrari de licenta dar nu numai si pentru oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.