Raspunderea in dreptul mediului

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Raspunderea in dreptul mediului”.

Pârghie tradițională de realizare a prescripţiilor normelor juridice, răspunderea are un impact mai redus în domeniul protecţiei mediului şi prezintă multiple particularităţi.

Conduita generală este aceea ca mediul să fie apărat mai ales prin reglementarea acţiunilor care l-ar putea afecta, în vederea prevenirii vătămărilor şi mai puţin pe calea răspunderii, din cauza particularităţilor acesteia: prejudiciile ecologice sunt adesea definitive, deteriorarea este ireversibilă, şi atunci costul reparării, fie ea şi aproximativă, devine exorbitant.

Raspunderea in dreptul mediului - Lucrare de licenta
Raspunderea in dreptul mediului – Lucrare de licenta

Drept urmare, o intervenţie pe tărâmul „răului înfăptuit” rămâne adesea incertă, iar efectele sale nu conferă o reparaţie completă şi eficace. Totodată, incertitudinile privind indemnizarea victimelor, care este percepută mai ales ca o sancţiune, nu permit realizarea unui efect disuasiv asupra poluatorilor şi a rolului preventiv aferent. De aceea prevenirea apelează mai ales la stabilirea de reglementări şi instituirea de proceduri de control prealabil al activităţilor care prezintă un risc pentru mediu.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului mediului.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.