Protectia apei in dreptul intern si international

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Protectia apei in dreptul intern si international”.

Cu precădere în ultimul secol, două fenomene majore – creşterea demografică şi boom-ul tehnologic – au făcut ca poluarea apei şi consumul acesteia să ducă la o criză majoră, cu multiple implicaţii. Estimările arată că 70% din apa consumată pe Glob (incluzând apa derivată din râuri şi cea pompată din subteran) este utilizată pentru irigaţii, aproximativ 20%, în industrie, şi numai 10 procente sunt folosite în scopuri casnice.

Protectia apei in dreptul intern si international
Protectia apei in dreptul intern si international

Urbanizarea, industrializarea şi redirijarea apei spre sectoarele economice mai productive sunt fenomene care marchează starea actuală a calităţii acestei resurse şi indică principalii factori de risc în domeniu. Degradarea şi poluarea intensă a apelor de suprafaţă şi subterane au adăugat noi dimensiuni acestei crize planetare.

Aşa se face că, astăzi, o persoană din cinci nu bea apă sigur potabilă, jumătate din populaţie este lipsită de condiţii sanitare satisfăcătoare, şi milioane de persoane mor în fiecare an de maladii provocate de poluarea apei. Totodată, reacţionând la asemenea realităţi, reglementarea juridică tinde să confere accesului la apă (de calitate) statutul de drept uman fundamental.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptul mediului.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.