Metodologia cercetarii accidentelor de trafic rutier

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Metodologia cercetarii accidentelor de trafic rutier”.

Accidentul de circulaţie a fost definit în literatura de specialitate ca fiind un eveniment produs pe drumurile publice, constând în coliziunea a două sau mai multe vehicule, ori a unui vehicul cu un obstacol, lovirea sau călcarea pietonilor ş.a. având ca rezultat vătămarea integrităţii corporale ori moartea unei persoane, pagube materiale, precum şi stânjenirea circulaţiei.

Metodologia cercetarii accidentelor de trafic rutier
Metodologia cercetarii accidentelor de trafic rutier

Ca factori favorizanţi ai accidentelor de trafic rutier pot fi enumeraţi: mediul (urban sau rural), sezonul, ziua din săptămână, condiţiile meteorologice.
Cu privire la cauzele producerii acestora există o bogată literatură de specialitate. Potrivit structurii factorilor implicaţi în circulaţia rutieră, se apreciază că sunt provocate de acţiunea a trei categorii importante de factori, aflaţi frecvent într-o anumită interdependenţă: factorul uman (excesul de viteză, neatenţia pietonilor, depăşirea neregulamentară şi neasigurarea priorităţii de trecere, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice), tehnic (defecţiuni ale sistemului de frânare, direcţie, iluminare şi de semnalizare) şi rutier (starea carosabilului, indicatoarele, refugiile, intersecţiile, podurile înguste, drumurile neiluminate, monotonia unor căi rutiere).
Metodologia investigării accidentelor de trafic rutier prezintă particularităţi în ce priveşte:

  • cercetarea locului faptei;
  • primul ajutor acordat victimelor;
  • stabilirea alcoolemiei conducătorului auto;
  • stabilirea vitezei autovehiculului;
  • ascultarea martorilor oculari;
  • întocmirea procesului-verbal de cercetare a locului faptei.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul criminalisticii.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.