Iresponsabilitatea – lucrare de licenta

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Iresponsabilitatea”.

Noul Cod penal prevede prin art. 28 că nu este imputabila fapta prevazuta de legea penala savarsita de persoana care, in momentul comiterii acesteia, nu putea sa-si dea seama de actiunile sau inactiunile sale ori nu putea sa le controleze, fie din cauza unei boli psihice, fie din alte cauze.

Iresponsabilitatea lucrarea de licenta noul Cod penal
Iresponsabilitatea lucrarea de licenta noul Cod penal

Observăm că noua reglementare include iresponsabilitatea printre cauzele de neimputabilitate şi nu în categoria celor care înlătură caracterul penal al faptei, care face obiectul art. 48 C. pen. 1969 şi înlocuieşte sintagma „alienaţie mintală” cu cea de „boală psihică”. în literatura juridică se argumentează înlocuirea termenului de alienaţie mintală prin faptul că nu mai este folosit în practica medico-legală psihiatrică şi nici nu mai este inclus în nomenclatorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, printre afecţiunile psihice. De altfel, şi noul Cod penal francez prevede în art. 122-1, că nu răspunde penal persoana care este afectată, la data săvârşirii faptei, de o tulburare psihică sau neuropsihică care i-a abolit discernământul sau controlul actelor sale.

Prin iresponsabilitate se înţelege starea de incapacitate psihică a unei persoane care intelectiv nu-şi poate da seama de sensul, de valoarea sau de urmările acţiunilor sau inacţiunilor pe care le comite, iar volitiv nu-şi poate determina şi dirija în mod normal voinţa în raport cu propriile sale fapte.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal general.

Pentru detalii legat de lucrari de licenta dar nu numai si pentru oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.