Infractiunea de rele tratamente aplicate minorului

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Infractiunea de rele tratamente aplicate minorului. Analiza comparativa a modului de reglementare a acestei infractiuni in Noul Cod Penal si in Codul penal de la 1969”.

Infracţiunea este prevăzută în art. 197 C. pen. într-o singură variantă tip şi constă în punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul.

Rele tratamente aplicate minorului - Lucrari de licenta
Rele tratamente aplicate minorului – Lucrari de licenta

A comis această infracţiune, printre altele, inculpatul care, începând din anul 1992 (când fiica sa minoră avea 9 ani) şi până la data de 16 februarie 1997, a obligat-o de mai multe ori să întreţină cu el relaţii sexuale şi perversiuni bucale şi anale, în urma acestor acte repetate victima suferind o stare reactivă anxios – depresivă, înregistrându-se două tentative de suicid.
Comportarea violentă faţă de minor atinge grav stabilitatea şi relaţiile vieţii de familie.
Desigur, sarcina de creştere şi educare a minorului nu este uşoară şi nici nu se poate face exclusiv cu mijloace pline de blândeţe şi duioşie. Se ivesc situaţii când părintele sau persoana însărcinată cu creşterea şi educarea minorului, trebuie să dovedească în interesul educării minorului exigenţă şi chiar severitate. Aceştia pot, când este necesar, să aplice anumite măsuri (aşa numitul drept de corecţie), dar numai cu respectarea unei limite precise: să nu primejduiască sănătatea, dezvoltarea fizică şi intelectuală sau morală a minorului. Tot ce depăşeşte aceste limite devine faptă periculoasă pentru minor şi trebuie sancţionată.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.