Infractiunea de omor calificat

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Infractiunea de omor calificat si modul de reglementare a acestei infractiuni in Noul Cod Penal si in Codul penal de la 1969”

Infracţiunea de omor calificat este construită pe conţinutul juridic al infracţiunii de omor, singura deosebire dintre cele două fiind elementele circumstanţiale din cuprinsul art. 189 C. pen.

Omorul calificat - lucrari de licenta
Infracțiunea de omor calificat – lucrari de licenta la comanda

Este important de precizat că pluralitatea de elemente circumstanţiale nu constituie un concurs de infracţiuni, ci o infracţiune unică, însă ele vor fi avute în vedere la individualizarea pedepsei.

Nu există o definiţie legală a premeditării. Stricto sensu, ea presupune o simplă chibzuire asupra faptei. Doctrina a identificat trei condiţii necesare pentru existenţa premeditării:

– adoptarea hotărârii infracţionale şi chibzuirea asupra acesteia (acte de pregătire morală);

– exteriorizarea rezoluţiei infracţionale prin acte de pregătire materială;

– o anumită perioadă de timp între adoptarea rezoluţiei infracţionale şi punerea ei în executare, suficientă încât aceasta să permită atât chibzuirea, cât şi realizarea unor acte pregătitoare.

Premeditarea este o circumstanţă personală, care nu se răsfrânge, de regulă, asupra participanţilor. Însă, atunci când aceştia ajută la pregătirea faptei, chibzuiesc alături de autor, se va reţine circumstanţa, devenită reală, şi pentru ei.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.