Infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal si modul de reglementare a acesteia in Noul Cod Penal si in Codul penal de la 1969

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal si modul de reglementare a acesteia in Noul Cod Penal si in Codul penal de la 1969”.

Infracţiunea este prevăzută în art. 205 C. pen. într-o variantă tip, o variantă asimilată şi două variante agravate.
Constituie varianta tip, potrivit alin. (1) al art. 205 C. pen., lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal.
Varianta asimilată este prevăzută în alin. (2) şi prevede că se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.

Lipsirea de libertate in mod ilegal - lucrari de licenta la comanda
Lipsirea de libertate in mod ilegal – lucrari de licenta la comanda

Fapta prezintă un caracter mai grav, potrivit alin. (3), dacă este săvârşită de o persoană înarmată [lit. a)], asupra unui minor [lit. b)] ori punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei [lit. c)].
De asemenea infracţiunea este şi mai gravă dacă a avut ca urmare moartea victimei [alin. (4)].
Sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni, de pildă, în cazul în care inculpaţii au acostat victima într-o staţie de tramvai şi împotriva voinţei ei, au dus-o ia domiciliul unuia dintre ei şi nu i-au permis să părăsească locuinţa timp de 9 ore. În acest timp, sub ameninţarea unei bare metalice, au avut cu ea repetate raporturi sexuale. S-a reţinut în sarcina inculpaţilor atât infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal cât şi cea de viol, fiind vorba de un concurs real de infracţiuni.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.