Infractiunea complexa

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Infractiunea complexa”.

Infracţiunea complexă fiind o creaţie a legiuitorului este determinată de necesităţi de politică penală, de tehnică legislativă şi, nu în ultimul rând, de legăturile strânse între acţiunile ori inacţiunile ce intră în conţinutul acesteia, legături care sunt uneori de la mijloc la scop şi pun în evidenţă pericolul sporit al faptelor comise în această legătură faţă de situaţia când astfel de fapte ar fi comise separat, fără legătură între ele.

Infractiunea complexa - lucrari de licenta la comanda
Infractiunea complexa – lucrari de licenta la comanda

Potrivit art. 35 alin. 2 din noul Cod penal, infracţiunea este complexă când în conţinutul său intră, ca element constitutiv sau ca element circumstanţial agravant, o acţiune sau o inacţiune care constituie prin ea însăşi o faptă prevăzută de legea penală. Noua reglementare aduce o modificare definiţiei infracţiunii complexe, în sensul că înlocuieşte expresia „ca element sau circumstanţă agravantă” cu sintagma „ca element constitutiv sau element circumstanţial agravant”, modificare cerută de doctrina penală.

Articolul 84 din Codul penal italian defineşte infracţiunea complexă, în sens restrâns, ca fiind acea infracţiune în compunerea căreia intră ca element constitutiv sau ca circumstanţă agravantă o acţiune sau inacţiune care ar constitui prin ea insasi o infractiune.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal general.

Pentru detalii legat de lucrari de licenta dar nu numai si pentru oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.