Functiile consulare

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Functiile consulare”.

Meritul Conferinței O.N.U pentru codificarea dreptului consular este de a fi dedicat o mare parte din efortul său de elaborare, formulării normelor care se referă la funcțiile consulare. Într-adevăr, formularea funcțiilor consulare a dat naștere la un larg schimb de păreri în cadrul Comisiei de Drept Internațional, parcurgând, în acest sens, mai multe etape. Inițial, Raportorul special pregătise două variante privind funcțiile consulare.

Functiile consulare - Lucrare de licenta
Functiile consulare – Lucrare de licenta

Prima, urmând exemplul anumitor precedente și în special, al Convenției de la Havana (art. 10), trimitea, pur și simplu, la dreptul statului trimițător, stipulând că drepturile și atribuțiile consulilor sunt determinate în conformitate cu Dreptul internațional de către statele care îi numesc. A doua variantă, în schimb, după ce caracteriza funcțiile esențiale ale consulilor, le enumera, cu titlul de exemplu, pe cele mai importante.

În decursul discuțiilor din Comisie, s-au conturat două tendințe. În timp ce unii membri și-au exprimat preferința pentru o definiție generală – în genul aceleia adoptate de Comisie în ceea ce-i privește pe agenții diplomatici (art. 3 din Convenția din 1961) – arătând că o enumerare prea detaliată ar comporta inconveniente, alți membri, dimpotrivă, s-au pronunțat în favoarea celei de-a doua variante a Raportorului special, unde figura o enumerare destul de amănunțită a funcțiilor citate cu titlul de exemplu, dar au cerut ca această enumerare să fie mai concisă în scopul de a reține numai caracteristicile diferitelor funcții. Aceștia au remarcat că o definiție prea generală ar reproduce numai titlurile de capitole și ar avea prea puțină utilitate practică.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului diplomatic și consular.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.