Faptul juridic licit ca izvor de obligatii

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Faptul juridic licit ca izvor de obligatii”.

Raporturile juridice în general sunt definite, aşa cum se cunoaşte, ca fiind relaţii sociale reglementate prin normele dreptului pozitiv. Norma juridică precede naşterea şi existenţa raportului juridic. Prin reglementare juridică, relaţia socială se converteşte în raport juridic.

Faptul juridic licit ca izvor de obligatii
Faptul juridic licit ca izvor de obligatii

Norma juridică este o regulă de conduită generală, abstractă şi cu aplicare repetată; de aceea, se referă la raporturi sociale abstracte şi potenţiale. Pentru a se trece din sfera raporturilor potenţiale la raportul juridic concret, obiectivat, asupra căruia acţionează norma de drept, este nevoie de intervenţia anumitor fapte care sunt generatoare de efecte juridice. Sunt faptele care constituie ceea ce se numesc izvoarele raporturilor juridice concrete.

În lumea materială şi în viaţa socială se produc mereu o multitudine de fapte. Numai că dintre acestea doar unele au semnificaţie în spaţiul dreptului, adică au calitatea de a produce efecte juridice, cum este naşterea de raporturi juridice. Pentru aceasta este necesară intervenţia unui factor, de cele mai multe ori extern, care să le confere unor fapte umane sau materiale puterea de a genera efecte juridice, adică un rol creator în ordinea de drept. Acest factor este norma de drept, care selectează din numărul nesfârşit al faptelor pe acelea care au semnificaţie juridică.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul Obligațiilor.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.