Crossfit-ul un mijloc modern de antrenament

Articolul Crossfit-ul un mijloc modern de antrenament este parte a unei lucrări de licență.

Nu găsești ce cauți? Oferim servicii de consultanta pentru redactarea lucrarii de licenta!

CrossFit este un program de antrenament de creştere a forţei de bază şi condiţionare, dezvoltat în 1995, de Grea Glasam. Scopul declarat al crossfitului este de a dezvolta un tip general, larg şi inclusiv de fitness care să îi pregătească pe cai care îl practică pentru price tip de efort fizic cu care se pot confrunta. După cum declară Glasam în „Ghidul de antrenament CrossFit”, „Specializarea noastră constă în a nu fi specializaţi. Multe sporturi, supravieţuirea şi viaţa recompensează aceste tip de pregătire şi de regulă pedepsesc specialistul”. În plus, Glassman declară că metoda CrossFit este unică în concentrarea ei pe maximizarea „răspunsului neuroendocrin, dezvoltarea forţei, inter-antrenarea cu diverse modalităţi de antrenament, pregătirea constantă şi exersarea cu mişcări funcţionale şi dezvoltarea unor strategii dietare de succes” (Greg Glassman, 2002, p.1).

La programele de antrenament de tip Crossfit participa mulţi atleţi de performanţă. Ciclişti, schiori participanţi la triatlon şi alte sporturi folosesc abordară acestui program pentru a-şi spori capacităţile fizice. Dar pe lângă sportivii de performanţă numărul de oameni obişnuiţi care folosesc acest program este în creştere. Acest program a dat randament şi când a fost folosit de oameni în vârstă sau sedentari. Acest lucru este foarte important deoarece Crossfitul şi sportul în general pot duce la îmbunătăţirea semnificativă a sănătăţii.

Există un număr de parametrii măsurabili care pot include o persoane într-o categorie care variază de la bolnav (patologic) la sănătate (normal). Acestea cuprind dar nu se limitează la colesterol, ritmul cardiac, grăsime, masă musculară, mobilitate şi forţa. Crossfitul consideră fitnessul şi sănătatea ca fiind acelaşi lucru.