Confiscarea extinsa

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Confiscarea extinsa”.

Măsura de siguranţă a confiscării speciale şi măsura de siguranţă a confiscării extinse se dispun cu privire la anumite bunuri şi produc efecte in rem, fiind necesar ca bunurile confiscate să fie predate autorităţilor, indiferent de persoa’ nele care le deţin.

Masura confiscarii extinse - lucrari de licenta
Confiscarea extinsa – lucrari de licenta

Dispunerea acestor măsuri de siguranţă nu este condiţionată de aplicarea unei pedepse, astfel că acestea se pot lua şi ca sancţiune unică. în situaţia în care există o cauză dintre cele menţionate la art. 16 din C. pr. pen., care impune stingerea acţiunii penale fie în faza de urmărire penală, prin soluţia clasării sau 3 renunţării la urmărirea penală, fie în cursul judecaţii prin rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, prin renunţarea la aplicarea pedepsei» amânare a aplicării acesteia, achitare sau încetare a procesului penal, procurorul poate să dispună şi asupra bunurilor care sunt supuse confiscării speciale şi confiscării extinse, precum şi asupra restituirii celorlalte bunuri.

Astfel, în situaţia în care există unul din cazurile prevăzute la art 1 alin. (1) şi nu se poate începe urmărirea penală, ca urmare a faptului că nu sunt îndeplinite condiţiile de fond şi formă esenţiale sesizării, procurorul întocmeşte ordonanţa prin care se poate dispune clasarea şi prin care se va putea sesiza judecătorul de cameră preliminară cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă a confiscării speciale, conform dispoziţiilor art. 315 alin. (2) lit. c] din C. pr. pen.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului penal general.

Pentru detalii legat de lucrari de licenta dar nu numai si pentru oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.