Conditii de forma la casatorie in dreptul pozitiv

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Conditii de forma la casatorie in dreptul pozitiv”.

Formalităţile prevăzute pentru încheierea căsătoriei au un triplu rol: acela de a atrage atenţia persoanelor implicate asupra importanţei actului încheiat, de a realiza publicitatea care să permită persoanelor interesate să formuleze opoziţii şi să împiedice orice căsătorie ce încalcă cerinţele legale şi asigurarea probei căsătoriei prin intermediul actelor de stare civilă.

Conditiile de forma la casatorie - Oferim servicii de consultanta pentru redactarea lucrarii de licenta
Conditiile de forma la casatorie – Oferim servicii de consultanta pentru redactarea lucrarii de licenta

Codurile civile din Europa secolului al XIX-lea au reglementat pentru încheierea căsătoriei o procedură solemnă, cu scopul de a suplini ceremonia religioasă, care a fost mult timp singura obligatorie.

Condiţiile de formă prevăzute de noul Cod civil pentru încheierea căsătoriei sunt cele reglementate de Codul familiei, singura noutate fiind includerea în declaraţia de căsătorie a consimţământului părintelui sau tutorelui în cazul căsătoriei unui minor, precum şi a regimului matrimonial ales de viitorii soţi. De asemenea, comunicarea stării sănătăţii, consacrată ca o condiţie de fond în legislaţia anterioară, a fost inclusă între condiţiile de fond.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din dreptul familiei.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.