Actele de procedura civila

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Actele de procedura civila”.

Activitatea de judecată şi cea de executare silită desfăşurată de participanţii la procesul civil se concretizează în anumite acte ale acestora, care trebuie îndeplinite cu respectarea anumitor cerinţe, pentru a se asigura soluţionarea rapidă a neînţelegerilor care apar în circuitul civil.

Actele de procedura civila - lucrari de licenta
Actele de procedura civila – lucrari de licenta

Se consideră că o înţelegere deplină a noţiunii „act de procedură” nu poate face abstracţie de noţiunea „formă de procedură” prin care înţelegem condiţiile prestabilite de lege pentru efectuarea unui anumit act de procedură sau a unei suite de acte care alcătuiesc o instituţie juridică, indiferent de conţinutul concret „turnat de părţi sau ceilalţi participanţi în tiparul juridic respectiv”.

Prin „forme de procedură” trebuie înţelese toate dispoziţiile, normele, regulile care privesc desfăşurarea proceselor înaintea justiţiei, adică cerinţele stabilite de lege pentru reglementarea tuturor raporturilor dintre participanţii la procesul civil. Nu trebuie să se confunde însă forma actelor cu formalităţile de îndeplinit pentru întocmirea lor. Acestea din urmă nu sunt decât elementele de detaliu care compun actul, unele esenţiale, altele accesorii, dar care, toate laolaltă numai, alcătuiesc forma actului.

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din domeniul dreptului procesual civil.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.