Acordul de recunoastere a vinovatiei. Examen de practica judiciara

Oferim consultanta pentru lucrarea de licenta de licenta „Acordul de recunoastere a vinovatiei. Examen de practica judiciara”.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei presupune o procedură specială propriu-zisă prin care se realizează tragerea la răspundere penală a unei persoane fizice ca urmare a modalităţii convenite prin manifestările bilaterale de voinţă ale subiecţilor acţiunii penale: procuror şi inculpat.

Acordul de recunoastere a vinovatiei
Acordul de recunoastere a vinovatiei – lucrari de licenta la comanda

Premisa esenţială a acordului este recunoaşterea vinovăţiei de către inculpat. Instituţia acordului reprezintă o formă sui generis de manifestare a tranzacţiilor judiciare în materie penală. În vechea reglementare, acest tip de modalitate de tranzacţionare cu privire la modul de stingere a acţiunii penale nu era permis.

Modul în care s-a convenit stingerea acţiunii penale este, în anumite limite, obligatoriu pentru instanţa sesizată cu un astfel de acord.

Prin manifestările bilaterale de voinţă pe care le presupune, prin capacitatea de a declanşa o procedură specială de rezolvare a cauzei şi mai ales prin consecinţele sale, acordul de recunoaştere a vinovăţiei nu trebuie confundat cu modul de desfăşurare a cercetării judecătoreşti în cazul recunoaşterii învinuirii (art. 375 şi art. 377 din noul Cod de procedura penala).

Oferim consultanta pentru realizarea de lucrari de licenta din drept procesual penal conform noului Cod de procedură penală.

Pentru detalii si oferte de pret va rugam sa completati formularul de aici.